Till umu.se

Nyheter från enheten

Quantified student - när studenten själv får välja

2017-06-01
Learning Analytics har varit en het fråga i många år. Från att, i mitten av 2000-talet handla om early warning systems till att bli ett pedagogiskt verktyg för att utveckla kurser och utbildningar.

Umeå universitet klarade helgens IT-attack

2017-05-15
Helgens IT-attacker har orsakat stora problem för företag och organisationer i hela världen. Vid Umeå universitet syns dock inga tecken på att centrala system och tjänster ska ha påverkats.

Nya MIT-place skapar mötesplats för forskare, studenter och näringsliv

2017-04-26
Fredag den 28 april smygstartar invigningen av fokusmiljön MIT-place med en robottävling anordnad av studenterna vid Teknisk Fysik. Invigningsprogrammet fortsätter den 2 och 3 maj med invigningstal av rektor Hans Adolfsson, och inspirerande föreläsningar från institutioner i MIT-huset.

Lyckad räkmacka när studenter möter it-företag

2017-04-07 (från 2017-03-29)
En riktig räkmacka blev det när 240 it-studenter mötte 25 it-företag för att knyta kontakt och hitta framtida arbetsgivare.

Studie ska testa uppföljare till den effektiva inkontinensappen Tät

2017-04-03
Forskare vid Umeå universitet har inom forskningsprojektet Tät.nu visat att behandling med en app för träning av bäckenbotten har god effekt mot urinläckage hos kvinnor i samband med ansträngning. Nu har forskarna utvecklat en ny app, Tät®II, som även innehåller behandlingsprogram för kvinnor med ur...

Resultatet av årets kundnöjdhetsundersökning är här

2017-03-14
Under två veckors tid har vi ställt tre korta frågor till de av er som bett om hjälp via Servicedesk och fått ett ärende löst.

Ny cyberinfrastruktur för tvärvetenskaplig forskning

2016-11-24
Genom att koppla samman en rad internationella forskningsdatabaser kommer DataARC att utveckla ett online-verktyg och infrastruktur för att möjliggöra starkare och nydanande tvärvetenskaplig forskning om "human ecodynamics" i den nordatlantiska regionen. Ansvariga enheter i detta National Science Fo...

Nyhetsarkiv


Sidansvarig: Anja Axelsson

Utskriftsversion