Forskningsstöd

Vi kan hjälpa dig med olika typer av IT-stöd i forskningssammanhang. Det kan handla om hur du samlar in data, hur ni kommunicerar på ett säkert sätt inom forskningsgruppen, säkerställa att informationen är säker och har backup.

Vi har många IT-tjänster som kan hjälpa dig, men vi utvecklar gärna också nya tillsammans med dig beroende på dina behov.

Vi har utvecklat appar och webbplatser tillsammans med forskare, vi utvecklar och förvaltar olika typer av forskningsregister. I vår drifthall erbjuder vi även både möjlighet för en egen server med höga krav på både tillgänglighet och IT-säkerhet, men också tjänster som fillagring med backup.

Många av våra tjänster finns att läsa om i vår tjänstekatalog både här på vår egen webb, men också på Umeå universitets intranät Aurora (kräver inloggning).

Vi kan hjälpa dig på många sätt - kontakta oss!

Ibland passar inte våra bastjänster i din situation. Då kan vi behöva prata om vad du behöver hjälp med och på vilket sätt. Vi har en bred kompetens i allt från hur du startar upp ett IT-projekt till hur du förvaltar det som blev slutresultatet.


Sidansvarig: Anja Axelsson

Utskriftsversion

Relaterad information

Produkter och tjänster

Kontakta oss

Har du frågor och funderingar kring hur ITS kan hjälpa dig? 

Kontakta oss

En av våra kundansvariga kommer att kontakta dig för att hitta en lösning som passar dig.